150 g tummaa suklaata (Block)
100 g voita
1 dl kuumaa vettä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta (Van Houten)
1 muna
1/2 prk suklaakuorrutetta (vaikka Rainbown pähkinäsuklaalevitettä)
Täyte
1 pss pehmeitä toffeita (Fazerin Omar)
2 dl kermaa
1 dl suolapähkinöitä
2 dl valmiita popcorneja
Laita paloiteltu suklaa, voi ja kuuma vesi kattilaan ja sulata. Lisää sokerit. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseos siivilän läpi suklaan joukkoon sekoittaen. Lisää vielä muna ja sekoita taikina tasaiseksi ja kiiltäväksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin (n. 10 isoa muffinivuokaa). Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Muffinit saavat jäädä vähän taikinamaisiksi.


Tee täyte. Kuumenna kerma ja lisää toffeet. Anna kiehua miedolla lämmöllä ainakin puoli tuntia. Sekoita välillä. Kinuski on valmista, kun karkit ovat sulaneet ja kastike on paksuuntunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti