27.10.2016

Mutakakku vuohenjuustolla & pähkinöillä

Suklaisen makuinen kakku, vaikka koko kakussa ei ole palaakaan suklaata. Ohje on  löytynyt Leivotaan -lehden sivuilta. Tarjoilussa on käytetty päärynämarmelaadia, sitä en kaupasta löytänyt. Päärynäsosetta kylläkin ja se maistui aivan ihanalta ja raikkaalta.

150 g voita
3 3/4 dl sokeria
3 munaa
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g vuohenjuustoa
1 dl sekalaisia pähkinöitä rouhittuna

Tarjoilu
päärynämarmelaadia
kermavaahtoa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka.



Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri ja munat yksi kerrallaan. Sekoita mukaan kaakaojauhe, vaniljasokeri ja jauhot. Kaada taikina vuokaan. Murusta vuohenjuusto ja rouhi pähkinät. Ripottele molemmat taikinan päälle.



Paista uunin keskitasolla n.20-30 minuuttia - kakun kuuluu olla keskeltä tahmea!


Tarjoa päärynämarmelaadin ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti