28.10.2016

Omenainen kinuskikakku

Ruoka.fi -sivustolta löytyi tämä omenaherkku. Omenat pilkotaan ja lisätään kakkupohjaan. Kakkupohja kostutetaan omenamehulla ja päälle laitetaan valumaan ihanan paksua kinuskia. Herkkua!

Kakkupohja
3 omenaa
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 - 1 tl kardemummaa tai kanelia (laitoin molempia)

Kostutukseen
1 1/2 dl omenamehua (ostin kaupasta pillimehua)

Kinuski
2 dl kermaa
100 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi
pähkinöitä ja rusinoita

Voitele ja korppujauhota 22 -24 cm kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.

Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenakuutiot kuivien aineiden joukkoon ja kääntele seos taikinaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa.

Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Pistele kakkuun sinne tänne reikiä ja valuta päälle omenamehua. Anna kakun kostua jonkin aikaan ennen kuorruttamista.


Mittaa kuorrutusta varten kattilaan kerma, sokeri ja paloiteltu voi. Keitä seosta hiljalleen ainakin yli puoli tuntia tai kunnes se sakenee. Itse käytin lämpömittaria ja keittelin niin kauan että lämpötila oli 105 astetta. Kaada kuorrutus kakun pinnalle ja koristele pähkinöillä ja rusinoilla. Mehevää ja makeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti