22.11.2015

Appelsiinipistaasirenkaat

Vaihtoehto joulupipareille tai niiden kaveriksi kahvipöytään. Ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä.












125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2-3 rkl appelsiinimehua
2 dl suolattomia pistaasipähkinöitä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta huuhdotun appelsiinin kuori. Sekoita jauhot ja appelsiinin kuori taikinaan. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 2-3 millin paksuiseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla pikkuleipiä. Tee keskelle reikä esim. pursotinpussin terän (tyllan) avulla. Itse käytin tällä kertaa vichypullon suuta :)
Nostele pikkuleivät lastalla leivinpaperille uunipellille.



Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia. Seitsemän minuuttia riitti ainakin omassa uunissa, jos pipareiden antaa olla kauemmin, niistä voi tulla liian kuivia. Eli uunista pois ennen kuin reunat alkavat tummua. Anna jäähtyä.


Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu kuorrutteeksi. Rouhi pistaasit veitsellä muruiksi.
Lusikoi kuorrutus pieneen pakastepussiin ja tee kulmaan reikä. Pursota kuorrutus tai levitä se lusikalla pikkuleiville. Ripottele pistaasirouhetta päälle. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti