20.11.2015

Suklaa-keksiruudut

Suklaaherkkua, suklaaherkkua, luonnollisesti suklaaherkkua :) Muistaakseni Me Naiset -lehdestä.


50 g valkosuklaata
100 g voita
100 g maapähkinävoita (mielellään makeuttamatonta)
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl keksimurua (esim. Digestive)

Kuorrutus
200 g tummaa suklaata (Fazer Block)
50 g valkosuklaata (Block)

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon maapähkinävoi, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Anna pulpahtaa kerran. Sekoita kuumaan seokseen paloiteltu valkosuklaa ja keksimurut. Varo laittamasta enempää keksimuruja kuin tuo 5 dl, ettei pohjasta tule liian murumaisen hajoavaa... Painele seos vuokaan tasaiseksi levyksi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.







 Sulata tumma suklaa kattilassa ja valuta se keksipohjan päälle. Tasoita nuolijalla. Sulata sitten valkosuklaa ja valuta tumman suklaan päälle. Tasoita nuolijalla, jolloin pintaan syntyy marmorikuvio.

 Anna jähmettya jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Leikkaa ruuduiksi terävällä veitsellä ja nauti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti