25.11.2015

Viikunakakku

Nyt laitetaan kuivakakkuun taateleiden tilalle välillä viikunoita. Tällä hetkellä tuntuu, että tämän joulun ohjeissa viikuna on in :) Tämä ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä.


1 ps (200 g) kuivattuja viikunoita
1 1/2 dl vahvaa kahvia
200 g voita
2 dl muscovadosokeria
3 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl hasselpähkinöitä

Kuorrutus
1 dl muscovadosokeria
1/2 dl kuohukermaa
2 tl pikakahvijauhetta
2 rkl hasselpähkinöitä

Poista viikunoiden kovat kannat ja paloittele hedelmät. Keitä viikunoita kattilassa kahvissa pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Tee normaalia vahvempaa kahvia, maku tulee näin täyteläisemmäksi.Voitele ja jauhota 1,5 litran kakkuvuoka.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät veitsellä ja sekoita rouhe jauhoihin. Soseuta pehmeät viikunat sauvasekoittimella. Lisää kuumaan soseeseen paloiteltu voi ja sokeri. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.


Lisää munat viikuna-voiseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää myös jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikina kakkuvuokaan ja tasoita kakun pinta.

Paista kakkua 50 -55 minuuttia 180 asteessa. Kokeile kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku. Minulla kakku oli 55 minuuttia uunissa ja oli ehkä hieman liikaa. Pienemmällä ajalla olisi jäänyt mehevämmäksi.

Valmista kuorrutus kiehauttamalla sokeri, kerma ja kahvijauhe kattilassa. Anna kuorrutteen jäähtyä kunnolla ja paksuuntua. Valuta se kakun päälle. Koristele hasselpähkinöillä.








Viikon, parin säilytys tekee kakusta entistä paremman, jos se vaan ei sitä ennen mene jo parempiin suihin. Kuorrutus ei kuitenkaan pysy hyvänä niin kauan, joten jos säilöt kakkua pidempään, tee kuorrutus vasta lähempänä nauttimista. Kakku on hyvää kahvin seuralaisena. Pähkinät ja viikunoiden siemenet tuntuvat mukavasti hampaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti