27.11.2015

Brownie-nekut

Joulun odotus innostaa tekemään kaikenlaisia pikkuherkkuja, suklaisia varsinkin. Nämä nekut löytyivät Kodin Kuvalehdestä. Nekku sana on ehkä vähän harhaanjohtava, koska nekusta tulee mieleen venyvä ja melkein valuva herkku, mutta nämä namiaiset ovat enemmänkin suklaapaloja. Joka tapauksessa suussa sulavia! Kodin Kuvalehden sanoin Eläköön joulu ja karamellit!


2 1/2 dl Marie keksimuruja (n.18 keksiä)
1 dl hasselpähkinöitä
1/2 tl suolaa
1/4 dl kaakaojauhetta
1 rkl kuivattuja karpaloita
200 g tummaa suklaata (Block ehdoton ykkönen)
2 dl kondensoitua maitoa

Päälle
tummaa ja vaaleaa suklaata
Marianne rouhetta

Lisäksi
tikkaritikkuja (leikkelin puisia kertakäyttöveitsiä pienemmiksi)

Vuoraa leivinpaperilla 10 x 20 cm astia. Hienonna keksit yleiskoneella tai murskaa kestävässä pakastepussissa kaulinta käyttäen. Rouhi hasselpähkinät veitsellä. Sekoita kulhossa kaikki ainekset paitsi suklaa ja maito.


Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä. Jätä suklaasulasta pari ruokalusikallista koristelua varten. Sekoita jäljelle jäävä suklaa keksimuruihin. Lisää lopuksi maito. Taikinasta tulee kiinteä ja tahmea. Painele taikina astiaan ja silota pinta.


Koristele brownien pintaa suklaasulalla. Sulata muutama pala valkosuklaata ja tee raitoja taikinan pintaan. Hosuessani unohdin koko valkosuklaan :)  Ripottele päälle vielä Marianne rouhetta.
Painele lopuksi tikkaritikut taikinaan. Laske yhden nekun kooksi n. 2,5 x 2,5 cm. Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunti ja leikkaa sitten paloiksi. Tikkaritikut voi jättää pois, ihan hyvin toimii vaan palasinakin. Pähkinöinä käytin hasselpähkinöiden lisäksi myös saksanpähkinöitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti