21.11.2015

Pizzetti

Laiskottaako? Unohda kotitekoinen pizza ja tee pizzettiä. Pizzan ja pastavuoan yhdistävä pizzetti on perjantaimättöjen aatelia. Näin mainosti Me Naiset, joten kokeillahan sitä piti.

400 g spagettia
n. 5 dl tomaattikastiketta
1 pss juustoraastetta
1 pkt pepperonia

Tomaattikastike
1 valkosipulin kynsi
500 g paseerattua tomaattia
100 g tomaattipyrettä
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl pizzamaustetta tai muuta yrttimaustetta
1 tl suolaa
1 tl hunajaa tai sokeria



Laita pastavesi kiehumaan. Valmista tomaattikastike. Kuori valkosipulin kynsi. Soseuta paseerattu tomaatti, tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, yrttimauste ja sokeri sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Taita spagetteja kuivana muutamaan osaan, kun panet ne kiehumaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta kypsä pasta.

Kokoa pizzetti uunivuokaan. Laita vuorotellen tomaattikastiketta, pastaa, pepperoneja ja juustoraastetta. Viimeiseksi peitä pinta juustoraasteella ja pepperoneilla.


Paista noin 15 minuuttia (+ tovi vastuksilla 250 asteessa), niin että juusto sulaa ja ruskistuu. Pepperoni on melko vahvaa maultaan, joten tilalle tai vaihtelun vuoksi voi laittaa vaikka kinkkua ja oliiveja... tai mitä kaapista sattuu löytymään. Mättöjen aatelia, näin voi kyllä sanoa! Juustoraastetta taisi kylläkin mennä enemmän kuin yksi pussi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti