8.8.2014

Hunajainen jogurttijuustokakku

Löysin Me Naiset lehden sivuilta tämän ihanan hunajaherkun. Tuoreiden mansikoiden kanssa maku oli kyllä mahtava.



150 g kanelikeksejä (esim. LU:n Bastogne)
85 g voisulaa

3 dl turkkilaista jogurttia
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl juoksevaa hunajaa
tarjoiluun mansikoita ja rouhittuja pistaaseja



Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos uunivuoan pohjalle ja paista 10 minuuttia 175 asteessa.

Sekoita jogurtti ja tuorejuusto vatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Mausta sitruunankuorella ja hunajalla. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Peitä foliolla ja jatka paistamista n. 50 minuuttia. Poista folio ja paista vielä n. 10-15 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin värinen ja hyytynyt. Kakun ei tarvitse olla täysin hyytynyt, sillä se hyytyy vielä jäähtyessäänkin. Koristele mansikoilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä. Pistaasipähkinä sopii tähän oikein hyvin ja onneksi ainakin Punnitse ja Säästä kaupasta niitä saa valmiiksi kuorittuina!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti