9.8.2014

Uunikirjolohi

Meidän huushollissa yleensä mies hoitaa kalaruoat, mutta tämä on niin helppo ja yksinkertainen ohje, että onnistuu emännältäkin.

kokonainen kirjolohi
tilliä
merisuolaa
sitruunaa

Ota kokonainen kala, josta sisukset on poistettu. Laita sisälle merisuolaa, tilliä ja sitruunan viipaleita. Ropsauta suolaa myös kalan pinnalle. Anna maustua pari tuntia. Käännä kalaa välillä, jotta molemmat puolet maustuvat hyvin. Laita 180 asteiseen uuniin noin 35 minuutiksi. Ota uunista pois ja käännä kala hetkeksi (maustuu toiseltakin puolelta kunnolla). Kuori nahka pois ja tarjolle uusien perunoiden ja sipulisoosin kanssa. Jam. Tällä kertaa meillä kyllä meni leivän päälle..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti