21.8.2014

Mustikkasuklaajuustokakku

Pehmeä ja ihanainen juustokakkuohje uudesta HerkkuLEIVONTA -lehdestä.


Pohja
200 g digestivekeksejä
70 g voita

Täyte
180 g valkoista suklaata
500 tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 rkl sitruunamehua
n. 4 dl mustikoita

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilijasokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja lopuksi jäähtynyt suklaaseos.Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Soseuta mustikat ja lusikoi tuorejuustomassan päälle. Tee tikulla tai veitsellä marmorointikuvioita massaan niin, että mustikkasose sekoittuu hiukan tuorejuustoon. Itse tuli sekoiteltua vähän liikaakin ja paistamisen jälkeen kuviot eivät enää näkyneet kovin hyvin... Paista n. 30 min. uunin alatason kohdilla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti