11.8.2014

Tarte au chocolat

Jotenkin lehdistä aina osuu silmiin kaikki suklaaherkut ja tämä herkku löytyi Leivotaan lehdestä. Tässä tortussa oli vielä sellainen ihana yksityiskohta, että piirakan pohja siveltiin sulatetulla suklaalla ennen kuin siihen lisättiin täyte!! Loistava idea!


Pohja
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
1 muna
1/2 - 1 rkl vettä

Suklaatäyte
225 g Nutellaa
150 g suklaata karkeaksi rouhittuna
4 dl kermaa
3 munaa



Kuutioi voi ja nypi se jauhojen ja tomusokerin kanssa. Lisää muna ja vesi. Sekoita. Painele taikina vuokaan. Ohjeessa taikina kaulittiin, mutta toimi se näinkin. Laita taikina kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja esipaista pohjaa 15-20 minuuttia. Ota pohja uunista ja laske lämpö 150 asteeseen. Anna pohjan jäähtyä hieman. Sulata 50 g suklaasta ja sivele se piirakkapohjan päälle. Siirrä piirakka kylmään ja anna sen jäähtyä täysin.



Sekoita Nutella ja 100 g suklaata. Kuumenna kerma ja kaada se Nutella-suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on liuennut. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kaada suklaatäyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Paista 150 asteessa n. 40-45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti