Kakkupohja
400 g tummaa suklaata
400 g voita
8 munaa
3 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 - 1 dl turkinpippurirouhetta
Kostutus
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
Täyte
6 dl kermaa
400 g sitruunarahkaa
1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
Kuorrutus
4 dl kermaa
300 g hopeatoffeekarkkeja (melkein 2 pss)
Lisäksi koristeluun esim.
noitapillejä
suklaapalloja
Voitele ja korppujauhota vuoka/vuoat. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi. Sekoita sileäksi ja laita jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää ne munavaahtoon. Sekoita joukkoon myös jäähtynyt suklaaseos ja turkinpippurirouhe. Kaada taikina vuokaan/vuokiin ja paista uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa kakku/kakut hiukan jäähtyneenä ritilälle ja anna jäähtyä hyvin ennen kokoamista.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet mehuun. Hämmennä tasaisesti rahkavaahtoon.
Leikkaa kakun/kakkujen pinnat kolmeen osaan. Kostuta ja sivele täytettä reilu kerros, mutta jätä vajaa sentti ulkolaidoilta täyttämättä. Nosta seuraava kakkupohja päälle ja paina kevyesti kiinni vaahtoon ja jatka kokoamista, kunnes levyt on käytetty.
Koristele kakku makeisilla ja tarjoa seuraavana päivänä. Säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti