9.1.2018

GT-juustokakku

Gin & tonic -ystäville mainio juustokakkuohje Maku lehdestä.


Suklaapohja
100 g tummaa suklaata (Block)
75 g voita
1 muna
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl tonicia
4 liivatelehteä

Kiille
5 liivatelehteä
1 1/2 dl karpalomehutiivistettä
1 dl tonicia
1 dl giniä
1 rosmariinin oksa

Koristelu
2 rosmariinin oksaa
1 dl tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita

Voitele irtopohjavuoan reunat. Vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata pohjan suklaa ja voi kattilassa. Anna jäähtyä.


Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja rahka. Sekoita vaahtoon. Mausta seos sokereilla.


Liota moussen liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna tonic kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivatetonic täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.


Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Yhdistä mehutiiviste, tonic ja gin. Mittaa 1 dl sekoitusta kattilaan ja lisää rosmariinin oksa. Kuumena kiehuvaksi ja anna poreilla pari minuuttia pienellä lämmöllä.

Nosta kattila pois liedeltä ja poista rosmariini. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loput karpalomehuseoksesta. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta kiille varovasti täytteen päälle.

Peitä kakku ja nosta jääkaappiin hyytymään 5 tunniksi tai yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla ja rosmariinin oksalla tai katajan oksilla, kuten itse tein.

Säilytä kakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.








1 kommentti: