Suklaapohja
100 g tummaa suklaata (Block)
75 g voita
1 muna
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl tonicia
4 liivatelehteä
Kiille
5 liivatelehteä
1 1/2 dl karpalomehutiivistettä
1 dl tonicia
1 dl giniä
1 rosmariinin oksa
Koristelu
2 rosmariinin oksaa
1 dl tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita
Voitele irtopohjavuoan reunat. Vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata pohjan suklaa ja voi kattilassa. Anna jäähtyä.
Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Yhdistä mehutiiviste, tonic ja gin. Mittaa 1 dl sekoitusta kattilaan ja lisää rosmariinin oksa. Kuumena kiehuvaksi ja anna poreilla pari minuuttia pienellä lämmöllä.
Nosta kattila pois liedeltä ja poista rosmariini. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loput karpalomehuseoksesta. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta kiille varovasti täytteen päälle.
Peitä kakku ja nosta jääkaappiin hyytymään 5 tunniksi tai yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla ja rosmariinin oksalla tai katajan oksilla, kuten itse tein.
Säilytä kakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.
Hyvää on nam nam
VastaaPoista