Piparkakku ja homejuusto - täydellinen pari
500 g ruskeaa piparitaikinaa
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskan kermaa
200 g homejuustoa
mustapippuria
Lisäksi
tuoreita viikunoita tai päärynöitä lohkoina
hasselpähkinöitä
pieniä pipareita
hunajaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset voilla. Kauli taikinasta ohut, vain 2-3 mm paksu levy. Ota juomalasilla taikinalevystä pyörylöitä, jotka ovat halkaisijaltaan 2 cm suurempia kuin muffinivuoan syvennykset. Taputtele pyörylät vuokiin leivospohjiksi. Paista pohjia uunissa 4-6 minuuttia (piparit minulla 5 min uunissa). Irrota pohjat vuoassa varovasti lämpiminä. Nosta ritilälle jäähtymään.
Tee täyte. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma. Murustele homejuusto sekaan ja mausta mustapippurilla. Jaa täyte leivospohjille. Korista leivokset viikuna/päärynäviipaleilla, piparilla ja pähkinöillä. Lorauta vielä hunajaa päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti