20.5.2014

Better than sex cupcakes

KakkuKatrin sivuilta löytyi todelliselta herkulta kuulostava ohje ja nyt kun mies on viikon kalaretkellä, niin kokeiluun lähti tämä nimeltään sopiva, yksinäisiin iltoihin osuva herkku :)



3/4 dl tummaa kaakaota
1/2 dl kiehuvaa vettä
175 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 dl maitoa

Täyte:
1/2 tölkkiä kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (tai muuta kinuskikastiketta)


Kuorrutus:
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
1 1/4 dl sokeria

Lisäksi yksi Mars suklaapatukka

Sekoita kiehuva vesi kaakaon joukkoon ja sekoita.Jätä seos jäähtymään. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja sooda yhteen. Lisää maito jäähtyneeseen kaakaoseokseen. Lisää jauhot ja kaakaoseos vuorotellen voi-sokeriseokseen. Sekoita, mutta älä vatkaa enää kovin. Jaa taikina muffinivuokiin, täytä n. 2/3 vuoista. Ohjeesta tuli 17 kappaletta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile tikulla muffinssien kypsyys, älä päästä niitä liian kuiviksi.Tee valmiisiin muffinsseihin koloja ja pursota niihin kinuskia reilusti.





Mittaa kuorrutusta varten jauhot ja maito kattilaan. Keittele ja sekoita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Muista sekoitella koko ajan, ettei keitos pala pohjaan eikä jää kokkareiseksi. Laita jääkaappiin. Vatkaa voi ja sokeri  kuohkeaksi ja lisää vaniljasokeri. Yhdistä seokset ja vatkaa ainakin 3 minuuttia, niin että kuorrutteesta tulee pehmeää ja kuohkeaa. Pursota tai levitä kuorrute muffinssien päälle. Leikkaa suklaapatukasta pieniä paloja koristeeksi ja laita vielä kinuskia koko komeuden päälle ja herkuttele :)

Keltainen vispilä tekee ihmisen onnelliseksi...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti