14.5.2014

Hapankaalisämpylät

Keventäjien ohjeista löytyi tällainen vähän erilainen sämpylä...














3 dl maitoa
1 prk rahkaa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl fenkolia
3 rkl hunajaa
150 g hapankaalia
2,5 dl kaurahiutaleita
n. 9-10 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita maito ja rahka keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva joukkoon ja sekoita. Lisää suola, fenkoli ja hunaja sekä huoneenlämpöinen hapankaali. Alusta hiutaleet ja jauhot taikinaan ja lisää öljy, kun olet laittanut jauhoja n. 7 dl. Taikina kannattaa jättää melko löysäksi, sen pehmeämmät sämpylät saat. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina neljään osaa ja pyörittele jokaisesta osasta tanko, jonka leikkaat 6 osaan. Palaset voi nostaa sellaisenaan pellille. Kohota sämpylöitä vielä n. 20 minuuttia peitettynä. Paista 225 asteisen uunin yläosassa n. 10-12 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti