7.5.2014

Suolakaramellikeksit

Suussasulava ohje suklaahullulle löytyi Heavenly bakings blogin sivuilta. Ohjeessa on käytetty kinuskina keitettyä kondensoitua maitoa. Sen keittäminen kestää noin 2 1/2 - 3 tuntia, joten kinuski kannatta keitellä jo edellisenä iltana. Tämä purkissa keitelty kinuski säilyy avaamattomana jääkaapissa niin kauan kuin purkissa keittämätönkin (vinkki Kinuskikissan sivuilta). Voi toki tehdä kinuskin  kermasta ja fariinisokerista, sen teko ei kestä niin kauaa tai käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta. Käsittääkseni kondensoitua maitoa myydään myös valmiiksi kinuskiksi keitettynä, mutta omasta kaupasta en ole sitä vielä ainakaan löytänyt.


100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1/2 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
sormisuolaa

Kiehuta kondensoitua maitotölkkiä 2 1/2 - 3 tuntia. Mitä kauemman keität, sen paksumpaa kinuskista tulee. Keittämisen jälkeen jäähdytä tölkki kylmässä vedessä. Tätä tölkkiä keitin 2 1/2 tuntia.



Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Kaada seos kulhoon, vatkaa joukkoon munat ja sokerit sekä jauhot. Tällä kertaa tein vain 10 keksiä ja niistä tuli melkoisen isoja. Ohjeesta saa hyvinkin tuplamäärän ja keksit ovat silti sopivan kokoisia kahviherkkuja. Jaoin siis taikinan tällä kertaa kahteen osaan ja molemmat osat taas kahteen. Näistä neljästä osasta leikkasin viisi osaa, siis yhteensä 20 palasta. Kymmenestä palasesta muotoilin kämmenellä kuppeja pellille. Jokaiseen kuppiin laitoin reilun ruokalusikallisen kinuskia sekä pienen palasen vielä suklaata keskellä.



Loput kymmenen palasta laitoin päälliseksi täytettyjen keksien päälle. Taikina on mukavan pehmeää, joten sitä on helppo käsitellä ja sen saa hyvin kiinni täytettyyn alapuoleen. Muutama sormisuolarae keksin päälle ja 175 asteiseen uuniin n. 12 minuutiksi. Jos teet vain 10 kappaletta, viisi / pelli riittää, sillä keksit leviävät reilusti. Keksit ovat hyvin pehmeitä, kun ne ottaa uunista, joten anna niiden jäähtyä hetki pellillä ennenkuin nostat ne ritilälle jäähtymään. Taivaallista herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti