6.5.2014

Mantelikanaa

Koukussa Keventäjien ohjeisiin ja maustamattoman lihan käyttöön. Monet kerrat on ostoskoriin päättynyt valmiiksi maustettua/marinoitua lihaa ja maustettua ruokakermaa ajatuksena, että näistä tulee nopeasti hyvää... Blogin myötä on tullut kuitenkin yhä enemmän selailtua leivontaohjeiden lisäksi myöskin ruokaohjeita ja nyt tuleekin ruokakoriin useammin napattua tuoreita yrttejä, inkivääriä ja muita 'uusia' tuttavuuksia. Tässä ohje maukkaaseen broileriruokaan, suosittelen.


400 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
150 g suppilovahveroita (herkkusieniä, jos ei ole kuivattuja/pakastettuja sieniä kotona)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
tuore inkiväärin palanen (n. 30 g)
1/2 dl soijakastiketta
4 dl omenatäysmehua
1 dl vettä
50 g manteleita
1 rkl perunajauhoja
mustapippuria




Paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla. Ole vahtina vieressä, sillä ne palavat nopeasti. Rouhi paahdetut mantelit isoksi rouheeksi. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Pilko/puserra valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Paista ensin valkosipuli-inkiväärimurska pannulla öljyssä. Lisää sipulit ja sienet ja ruskista.


 Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja ruskista nekin. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Sekoita vesi, omenamehu ja perunajauhot keskenään ja kaada pannulle. Kiehauta sekoittaen. Ripottele mantelirouhe pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin ja vihersalaatin kanssa. Vihersalaattina oli tällä kertaa jäävuorisalaattia, rucolaa, tuoretta korianteria, tomaattia ja kurkkua sekä tilkka salaatinkastiketta. Herkkua. Korianteri varsinkin toi mukavan lisämaun salaattiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti