26.4.2014

Aamusämpyläiset

Leivotaan lehdestä aamupöytään lämpimät, jugurtilla voidellut sämpylät. Taikina tehdään illalla ja leivotaan aamulla.

25 g hiivaa
3 dl kylmää maitoa
8 dl vehnäjauhoja tms jauhoja
1/2 dl vehnäleseitä tai kaurahiutaleita
2 tl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
100 g voita
1 muna



Illalla: liuota hiiva 1/2 dl KYLMÄÄ maitoa. Sekoita jauhot, leseet, sokeri, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Vatkaa muna kevyesti lopun maidon (2 1/2 dl) joukkoon. Lisää siirappi. Yhdistä aineet ja vaivaa notkeaksi taikinaksi. Peitä kulho muovikelmulla ja pane yöksi jääkaappiin.

Seuraavana aamuna: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Taikina on ihanan jähmeää, lusikoi siitä sopivan kokoisia sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille. Voitele (mustikka) jugurtilla!! ja ripottele päälle vehnäleseitä. Paista uunin keskitasolla 12 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti