17.4.2014

Suklaa-vuohenjuustotorttu

Tuhtia suklaata ja suolaista vuohenjuustoa... taivaallista herkkua suklaafanille (Me Naiset -lehdestä).



Taikina:
300 g Block suklaata
125 g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl sokeria
75 g mantelijauhetta
3 munaa
Päälle:
300 g levitettävää vuohenjuustoa
1 muna
3/4 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhot, sokeri, mantelijauhe ja munat tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Tee päällinen. Vaivaa vuohenjuusto notkeaksi. Vatkaa juuston joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi vuohenjuustoseos vuokaan taikinan päälle. Tee veitsellä tai tikulla pyörteitä niin, että pintaan tulee raitoja. Älä sekoita liikaa, etteivät maut sulaudu yhteen. Paista torttua 190 asteessa 40 minuutti, kunnes torttu on keskeltä kevyesti jähmettynyt.Tässä kohtaa ainakin tämä torttu oli keskeltä mutakakkumaisen kostea. Jos haluat kuivemman piirakan, paista ainakin vielä 10 -15 minuuttia, mutta laita folio tortun päälle, ettei täyte tummu liikaa.

.. yleensä kehoitetaan sulattamaan vesihauteessa, mutta kyllä se onnistuu ihan näinkin...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti