Ruokala.net -sivuilla oli juttu helsinkiläisestä raakaruokakahvilasta ja sen pitäjästä Maria Lönnqvististä. Jutussa oli myös raakasuklaakakun ohje ja juniorin viikonloppukyläilyn kunniaksi kokattiin Marian balilainen suklaakakku. Jam, suosittelen kokeilemaan.
Pohja
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita
1/4 tl laadukasta suolaa
Aja huuhdellut saksanpähkinät sekä taatelit tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi ja levitä se joko irtopohjavuoan pohjalle tai piirakkavuokaan.
Täyte
2,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita
1 dl palmusokeria
1 dl jäähdytettyä pakurijuomaa
0,5 dl raakakaakaojauhetta
Aja cashewpähkinät, raakakaakaojauhe, sula kaakaovoi (sulata kaakaovoi vesihauteessa), pakurijuoma ja palmusokeri tehosekoittimessa tasaisesti yhteen ja kaada täyte pohjan päälle. Laita vuoka vähintään puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään tai ota se pakastimesta tunti ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta vielä kun se on jähmeä. Leikkaa kakku paloiksi ja koristele palat. Täydellistä herkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti