Croque Monsieur on ranskalaisten vaihtoehto hampurilaisille ja hot-dogeille. Se on paahdettu tai paistettu kerrosvoileipä, jossa täytteenä on tavallisemmin gruyère-juustoa ja ehkä viipale kinkkuakin. Tässä versiossa on vielä avokadoakin mukana. Nam.
8 viipaletta maalais-tai paahtoleipää
voita
8 viipaletta kinkkua
200 g raastettua gruyéreä
1 avokado viipaloituna
Voitele leivät voilla. Asettele kinkku, juusto ja avokadoviipaleet neljälle leivälle, voitelemattomille puolille. Nosta loput leivät kansiksi voideltu puoli ulospäin. Paista pannulla molemmilta puolilta 1 - 2 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan (tai salaatin kanssa).
Ps. Leipä muuntautuu Croque Madameksi, jos päällimmäiseksi laitetaan paistettu muna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti