4.4.2014

Katkarapulohipiirakka

Syksyn 2013 Kodin Kuvalehdessä oli piirakan peruskurssi ja niiltä sivuilta otin tämän piirakan ohjeen. Pohjaohjeita oli kaikkiaan kolme, tähän valitsin mehevän version.


...ihanan mehevä ja runsas piirakka...


Pohja
150 g voita
1 1/2 dl perunamuusijauhetta
3 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl kylmää vettä









Nypi pohja-aineet taikinaksi nopeasti, liian pitkä vaivaamisaika tekee pohjasta sitkeän. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilentymään.







Täyte
1 sipuli
voita
200 g kylmäsavulohta
200 g katkarapuja
100 g pinaattia
1 prk ranskankermaa
2 dl kermaa
3 munaa
2 rkl makeaa sinappia
1 dl silputtua tilliä
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta



Kuori ja silppua sipuli ja kuullota voissa pehmeäksi. Riivi pinaatista kannat ja kiehauta nopeasti. Valuta ja puristele lehdet hyvin. Sekoita kerma ja munat ja yhdistä lopuksi kaikki täyteaineet. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa, ensin uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi n. 30 min keskitasolla. Koristele ennen tarjoilua katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.


..kuohuviinin kanssa loistavaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti