23.3.2014

Rapeat suklaapalat

Uusimmasta Leivotaan lehdestä löytyy vaikka mitä ihania herkkuja, ensimmäisenä kokeiluun tuli nämä rapeat suussa sulavat herkkupalat.



1 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
300 g Nutellaa (hasselpähkinä-kaakaolevite)
5 dl muroja
1 1/2 dl suolapähkinöitä
250 g tummaa suklaata (Fazer Block)




Sulata sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää Nutella joukkoon ja sekoita. Murskaa murot ja rouhi pähkinät karkeaksi. Sekoita molemmat taikinaan. Levitä taikina pellille paksuksi kerrokseksi. Koko tämä seos jähmettyy melko nopeaan, joten levitä reippaalla vauhdilla. Laita levy jääkaappiin ja anna jähmettyä noin tunti. Sulata suklaa ja levitä levyn päälle. Leikkaa levy pieniksi paloiksi, kun suklaa on jähmettynyt. Pyyhi veitsi välillä, sillä tahmealla terällä ei tule kaunista jälkeä. Säilytä jääkaapissa. Herkkua!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti