6.3.2014

Tilliliha

Ostin uuden Kotiblogit lehden ja sieltä löytyi Chef Jones blogista Onko Nälkä? http://laaxojnas.blogspot.fi kouluaikojen inhokkiruoka: tilliliha.... Kuvat olivat niin herkullisen näköisiä, että ohje lähti kokeiluun. Ja näillä raaka-aineilla ja parin tunnin hauduttamisella tuli herkkua. Tosi tarkkaan kylläkin leikkasin lihasta kaikki kalvot ja muut jänteet, sillä mielikuvissa on vieläkin kouluaikojen lihakeittojen ja tillilihan lihapalat sinisine suonenpätkineen...


1 kg naudan paistia
2 sipulia
3 porkkanaa
voita paistamiseen
1 ruukku tilliä
kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
5 dl lihalientä
3 dl kermaa
2 rkl sinappia

suuruste:
1 keltuainen
1/2 dl kermaa

Leikkaa liha kuutioiksi ja levitä kuutiot pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 250 asteessa n. 6-7 minuuttia. Kiehauta 5 dl vettä ja lisää sinne yksi lihaliemikuutio. Silppua sipuli ja viipaloi porkkanat. Kuullota sipulit ja porkkanat voissa pannulla. Laita paahdetut lihanpalat, kuullotetut sipuli ja porkkanat pataan. Kaada mukaan lihaliemi, maustepippurit ja laakerinlehti. Silppua puolet tillinipusta hienoksi ja lisää pataan nekin. Nosta pata uuniin vähintään kahdeksi tunniksi 150 asteeseen.


Ota pata uunista ja lisää 3 dl kermaa, loppu tilli ja sinappi. Laita pata liedelle lämpenemään ja kun se kiehuu, ota pois liedeltä. Sekoita keltuainen 1/2 dl kermaa ja lisää seos pataan ja sekoita. Herkkua puikula perunoiden ja puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti