Kun brownie leivotaan torttutaikinan kanssa kuppiin, syntyy townie. -Kodin Kuvalehti-
Torttutaikina
2 dl tomusokeria
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 munanvalkuaista
Brownies
200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
(3 rkl espressoa)
Vatkaa kulhossa tomusokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vaahtoon vähitellen, ripaus suolaa ja lopuksi valkuaiset yksi kerrallaan. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää tahmeaksi. Peitä taikina kelmulla ja jäähdytä vähintään puoli tuntia. Leivo viileä taikina jauhotetulla pöydällä pötköksi. Leikkaa pötkö 8-10 palaan paistovuokien koosta riippuen. Taputtele taikinapalat vuokien reunoille piiraspohjaksi. Paista vuokia (itse käytin muffinipelliä) n. 5-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet vähän väriä.
Sulata suklaata 170 g ja kaikki voi kattilassa. Kaada seos kulhoon ja sekoita joukkoon sokerit, munat yksi kerrallaan ja jauhot. Rouhi loput suklaa sattumiksi ja lisää taikinaan. Mausta halutessasi kahvilla. Jaa täyte piiraspohjille ja paista suklaatorttuja 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 140 asteeseen ja paista vielä noin max 10 minuuttia. Sisus saa jäädä hieman kosteaksi. Nauti townies haaleana jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti