23.1.2014

Ambrosiakakku

Tämä on pääsiäisherkku, mutta kun piti saada kahvinisusta ilman kaupassa käyntiä, niin tämä ohje tuli jälleen kerran käyttöön. Ohjeessa on perustavaraa, jota löytyy kaapista (paitsi hillottua appelsiinin kuorta..). Yleensä Ambrosia leivotaan pyöreään vuokaan, mutta tällä kertaa kokeilin pitkulaista mallia.



Kakku:
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää niiden joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita taikinaan viimeiseksi jäähtynyt voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista n. 30 - 40 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä pistettäessä kypsältä. Anna jäähtyä.

Vaniljakiisseli:
1 muna
2 dl kermamaitoa
3/4 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
 
Kuorrutus:
tomusokeria, tilkka vettä (ja ehkä hieman sitruunamehua)
hillottua appelsiininkuorta

Mittaa kattilaan muna, kermamaito, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli ja mausta vaniljasokerilla.

Leikkaa kakku kahtia ja levitä väliin vaniljakiisseli. Sekoita tomusokeriin tilkka vettä ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele kakku hillotulla appelsiininkuorella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti