11.1.2014

Vaivaamaton leipä



Löysin tämän ohjeen Polkkapossun sivuilta ja tämä on niin ihanan helppo ja herkullinen, että tätä tulee tehtyä usein viikonlopun aamiaispöytään.


7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1/2 tl kuivahiivaa
3 1/2 dl vettä

Sekoita vehnäjauhot, suola ja hiiva. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi ja sekoita varovasti.
Taikina on parasta tehdä lasiseen kulhoon, koska se elmukelmutetaan tiiviisti ja lasiseen astiaan kelmu ottaa parhaiten kiinni.
Jätä taikina keittiön pöydälle nousemaan n. 12 tunniksi.
Kun taikina on noussut, jauhota pöytä reilusti ja kumoa taikina siihen. Pyörittele jauhoja taikinaan ja kelmuta taikina uudelleen vielä puoleksi tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja laita kannellinen pata uuniin lämpenemään hetkeksi.
Ota taikina kelmusta, jauhota sitä hieman sekä jauhota myös padan pohja oikein kunnolla. Kippaa taikina pataan, kansi päälle ja uuniin paistumaan puoleksi tunniksi. Sen jälkeen ota vielä kansi pois, laske lämpö n.160 asteeseen ja anna leivän olla vielä n. 15 min.
Hmmm... herkullista. Itse alustan taikinan illalla ja aamusella sen sitten paistan. Aamupalalla meillä on kaksi ihmistä, joten olen tehnyt puolet annoksesta ja se riittää hyvin runsaaseen aamupalaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti