6.1.2014

Täyteläinen broileri-juustopiirakka

Täyteläiseksi tämän piirakan tekee se, että juusto kuutioidaan, ei raasteta!

Pohja:
100 voita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirasvuokaan. Levitän taikinan vain pohjaan, en ylös reunoille, tämä siksi että itse en pidä kuivasta reunasta...


Täyte:
3 valkosipulin kynttä
2 rkl voita
400 g marinoituja broilerinsuikaleita
valko- tai mustapippuria
suolaa
currya
250 g Emmental punaleimaa
oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia tms. oman maun herkkua
3 dl kermaa
3 kanamunaa

Hienonna valkosipulin kynnet ja paista voissa, älä ruskista. Lisää pannulle broilerinsuikaleet ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut. Mausta pippurilla, suolalla ja currylla. Jäähdytä.
Kuutioi juusto. Levitä piiraspohjan ainekset, viimeiseksi oliivit ym. lisukkeet. Sekoita kerma ja munat ja kaada seos vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Peitä vuoka leivinpaperilla n. 30 min kuluttua, kun piiras on jo saanut sopivasti väriä.Tarjoa lämpimänä salaatin ja vaikka viinin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti