14.12.2014

Kavrinki limppu


Uusimmassa Leivotaan lehdessä oli kavrinki limpun ohje, vanhanajan mausteinen ja makeahko ruokaleipä. Kavrinki maistuu hyvin sillin tai kinkun kera, sopiva leipä jouluaikaan.



8 dl piimää
1 1/2 tl fenkolinsiemeniä
1 1/2 tl jauhettua kuminaa
1 1/2 tl jauhettua anista
1 rkl suolaa
4 tl soodaa
1 3/4 dl tummaa siirappia
75 g sulatettua voita
5 1/2 dl ruisjauhoja
8 1/2 dl vehnäjauhoja



Kaada piimä kulhoon. Sekoita siihen fenkoli, kumina, anis, suola, sooda, siirappi ja voi. Lisää jauhot ja sekoita kaikki ainekset tahmeaksi taikinaksi. Kaada taikina kahteen voideltuun 1 1/2 litran leipävuokaan.
Nosta vuoat kylmän uunin alimmalle tasolle. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja paista noin 1 tunti. Kumoa kavringit jäähtymään ritilälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti