25.12.2014

Suklaa-viikunakakku

Täydellinen suklaakakkuohje Kodin Kuvalehdestä.

200 g Block suklaata
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 dl viikunahilloa
4 kanamunaa

Päälle
1 prk ranskankermaa
1/2 dl tomusokeria

Koristeeksi
4-6 tuoretta viikunaa
juoksevaa hunajaa
rouhittuja kuorellisia manteleita (jos ei ole valmiiksi rouhittuja, niin pakastepussi ja vasara tekevät nopeaa jälkeä)






Sulata suklaa ja voi. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Sekoita joukkoon viikunahillo. Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.







 Yhdistä keltuaisvaahto ja jäähtynyt voisuklaaseos. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina joko piirasvuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä.











Anna kakun jäähtyä. Vaahdota ranskankerma ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Huuhtele ja lohko viikunat. Koristele kakku viikunoilla ja manteleilla. Valuta päälle hunajaa. Kaupasta oli tällä kertaa viikunat loppu, joten ostin kumkvatteja, mutta nekin onnistuin joulukiireessä hukkaamaan johonkin (löytynee jostain tosi oudosta paikasta), joten kakku nautittiin ilman hedelmiä :) Taivaallisen suussasulavaa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti