7.12.2014

Koipitikkarit


Tampereen siivet on tulista isännän makuun ja tässä lempeämpään makuun emännälle Koipitikkarit.


8 maustamatonta broilerinkoipipalaa
1 dl soijakastiketta
3/4 dl fariinisokeria
3 rkl öljyä
1-2 valkosipulin kynttä
1/2 tl cayennepippuria
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
8-10 pekonisiivua






Sekoita kulhossa soija, fariinisokeri, öljy, murskattu valkosipuli ja cayennepippuri. Kaada seos koipipaloille ja anna marinoitua 1-2 tuntia tai mieluummin yön yli. Valuta marinoidut koivet. Kaada marinadiliemi kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Ripottele marinoiduille koiville rosmariinisilppua. Kääri pekonisiivu kunkin koiven ympärille. Kiinnitin pekonit vielä cocktailtikulla koipeen kiinni. Sivele pintaan keitettyä marinadia ja nosta koipipalat uunipellille. Kypsennä 175 asteisessa uunissa 35 - 40 minuuttia. Voitele marinadilla muutamaan otteeseen kypsennyksen aikana. Nosta koivet uunista. Lämmitä uuni 250 asteeseen, sipaise koipien pintaan silaus marinadia ja paahda uunissa noin 5 minuutin ajan. Nosta tarjolle dippivihannesten ja homejuustokastikkeen kanssa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti