20.12.2014

Taatelikakku

Myllyn Paras sivuilta löytyi tämä Seijan Taatelikakkuohje. Herkullinen joululeivonnainen!


11/2 dl vettä
1 pkt taateleita
200 voita
2 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl kermaa
n. 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa niin, että taatelit pehmenevät. Lisää voi kuumaan seokseen sulamaan. Kun voi on sulanut, jäähdytä seos kuohkeaksi sähkövatkaimella vatkaten. Lisää taikinaan munat yksitellen sekoittaen. Lisää myös sokeri ja kerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi.


Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti. Anna jäähtyä ennen kumoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti