Uuden vuoden illanistujaisiin naposteltavaa Me Naiset lehden sivuilta.
400 g maissilastuja (tortillasipsejä tai nachoja)
400 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
2 tl chilimausteseosta
rouhittua mustapippuria
soijaa maun mukaan
(1 tuore chili)
Juustokastike
250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskijaa)
1 dl maitoa
Lisäksi
2 dl cheddarjuustoa raasteena
1 punasipuli
1 paprika
1/2 ruukkua persiljaa
1 dl jalopenoviipaleita
2 dl valmista salsakastiketta
Ruskista jauheliha. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Hienonna chili joukkoon, jos haluat kastikkeeseen potkua. Keitä 5 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valmista juustokastike. Leikkaa sulatejuusto kuutioiksi. Kiehauta maito kattilassa, lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
Raasta cheddarjuusto, kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa paprika kuutioiksi.
Kasaa uunipellille tasainen kerros maissilastuja, levitä sen päälle paprikakuutiot, jauhelihaseos ja juustokastike. Ripottele pinnalle cheddarraaste. Nosta pelti uuniin noin 5 minuutin ajaksi tai kunnes juustoraaste sulaa. Ripottele päälle hienonnettu persilja punasipulien ja jalopenojen kanssa. Tarjoile salsakastikkeen kera. Ihanan rapsakkaa herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti