7.12.2014

Tamperelaiset siivet

Me Naiset lehdestä löytyi broilerisiipi ja -nuija ohjeet, toinen tuliseen makuun ja toinen vähän miedompaan. Tässä isännän makuun tulista.


n.750 g marinoimattomia broilerinsiipiä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl valkosipulisuolaa

Maustekastike
50 g voita
2 1/2 dl Teksas Pete Hot Saucea (ainakin Cittarin amerikanherkkuhyllystä löytyy)
2 rkl viinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl cayennepippuria

Yhdistä kulhossa jauhot ja mausteet. Nosta broilerinsiivet jauhoseokseen ja pyörittele niin, että siivet jauhottuvat kauttaaltaan. Pane siivet puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Tee maustekastike. Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää siihen Hot Sauce, etikka, sokeri ja mausteet.Lämmitä ja sekoita, kunnes kasteke on tasaista. Nosta kastike liedeltä.


Ota siivet noin vartiksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Levitä ne tasaisesti uunivuokaan ja paista 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Nosta siivet uunista ja kaada niiden päälle 1/3 siipikastikkeesta ja laita takaisin uuniin. Anna kypsyä vielä noin 15 minuuttia. Nosta siivet tarjolle ja kaada niiden päälle loppu siipikastike.

Laita siipien kanssa tarjolle porkkana-, kurkku- ja varsiselleritikkuja sekä homejuustokastiketta dippaukseen. Tässä ohje dippikastikkeeseen:

1 prk kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 pss sinihomejuustomuruja
1/2 tl mustapippuria
1 dl ruohosipulia
1/2 tl suolaa


Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää valkoviinietikka ja sekoita tasaiseksi. Lisää aurajuusto ja mausta mustapippurilla, ruohosipulisilpulla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua ainakin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti