18.12.2014

Pistaasikarkit

Jouluhyvää pistaasipähkinöiden ystäville. Ohjeesta tulee noin 30 konvehtivuoallista herkkua.


1 dl kuohukermaa
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl karkeaa pistaasipähkinärouhetta

Koristeluun
1/2 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä

Keitä paksupohjaisessa kattilassa kermaa, siirappia ja sokeria. Anna kiehua hiljalleen korkeintaan keskilämmöllä. Muista sekoittaa silloin tällöin. Alussa kannattaa olla myös tarkkana, ettei seos kuohu yli. Seoksen keittelyssä ehdoton apuväline on lämpömittari. Kun karkkiseos on noin 122 asteista, nosta kattila liedeltä. Minulla oli liesi melko matalalla lämmöllä ja tähän 122 asteen saavuttamiseen meni yli tunti. Viime vuonna tein ilman mittaria, enkä keitellyt tarpeeksi, ja karkit eivät hyytyneet kunnolla lainkaan.



Kääntele pistaasirouhe seokseen ja jaa seos karkkimuotteihin. Parhaiten seoksen saa pieniin konvehtimuotteihin, kun kaataa
sen johonkin pieninokkaiseen kannuun. Melko nopeaan saa kaadella, sillä seos alkaa hyytymään nopeasti. Ripottele vielä päälle hienonnettuja pistaasipähkinöitä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti