8.2.2014

Vuohenjuustokakut


Syntiiisen hyväää... suussa sulavaa... Ohje löydetty Anna -lehdestä.

Pohja:
4 (á 30 g) kaura-hunajavälipalakeksiä (Elovena)
3 rkl pekaanipähkinöitä
3 rkl sulatettua voita

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon pähkinät ja sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista ohuet, pitkät suikaleet muffinivuokien pohjalle ja painele tasainen pohjaseos vuokiin.



Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
2 rkl maissitärkkelystä tai ohrakasta
1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa

Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri, munat, kerma, tärkkelysjauho ja pehmeä vuohenjuusto. Kaupasta en ainakaan löytänyt purkki vuohenjuustoa, joten ostin ihan tavallista vuohenjuustoa ja kuorin kovan kuoren pois. Sekoituksessa käytin sauvasekoitinta. Jaa seos tasaisesti vuokiin ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Omassa uunissa aika oli ainakin liian pitkä, koska kakut tummuivat liikaa, kannattaa tarkkailla loppuvaiheessa. Nosta kakut jäähtymään.

Hunajakinuskikastike:
2 dl kermaa
1 dl sokeria
3/4 dl hunajaa

Pinnalle:
paahdettuja pekaanipähkinöitä

Keitä kastikkeen aineksia kunnes kastike sakenee, vähintään 20-30 minuuttia.

Nosta kakut varovasti paperisuikaleita apuna käyttäen vuoista. Tarjoa juustokakut hunajakinuksin ja kuivalla pannulla paahdettujen pekaanipähkinöiden kanssa. Kotona ei ollut pekaanipähkinöitä, käytin niiden tilalla saksanpähkinöitä, toimi sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti