24.2.2014

Törkyöverikeksit

Jälleen Kamomillan konditorian sivuilta. Käsittämättömän herkullisia keksejä. Taikinan rakenne on todella pehmeä, silti erittäin helppo käsitellä. Käytetyt aineet ovat vegaaneja. Onnistuisi varmaan vegaanittomillakin aineilla, mutta näin ainakin superherkkua. Kamomillan konditorian sivuilla on myös videolinkki, jossa on kuvattu keksien valmistus. Tällä ohjeella tulee 10 herkullista isoa keksiä.


Täyte:
100 g Tofutti maustamatonta soijatuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
1/8 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g suklaata pieniksi paloiksi leikattuna




Keksitaikina:
100 g sinistä Keijua
0,25 dl öljyä
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja

Tee ensin täyte sekoittamalla tuorejuusto, tomusokeri,
suola ja vanilja tasaiseksi. Lisää paloiteltu suklaa.









Sekoita lusikalla margariini, öljy, vesi, sokeri, fariinisokeri, kaakaojauhe, maissitärkkelys, suola ja vanilja mahdollisimman tasaiseksi. Lisää ruokasooda ja sekoita.



 

Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita. Koko jauhomäärää ei saa sekoittumaan pelkästään lusikalla, sekoita loppuun käsin. Taikina on ihanan pehmeää, silti helppoa käsitellä.








Jaa taikina ensin puoliksi ja sitten puolikkaat vielä puoliksi, näin saat neljä samankokoista palaa, jotka on sitten helpompi jakaa viiteen samankokoiseen palaan. Näin sinulla on 20 palaa.



Pyöritä ja painele taikinapala kämmenelläsi noin kämmenen kokoiseksi ja aseta se leivinpaperille.



Nosta palan keskelle vajaa ruokalusikallinen täytettä. Muotoile toinen samanlainen pyöreä pala kämmenelläsi ja paina se täytteellisen palan päälle. Painele reunat hellästi yhteen ja muotoile keksi kauniin pyöreäksi. Nosta keksi varovasti käteen ja käännä se ylösalaisin. Näin saat mahdollisemman kauniita keksejä, koska saumat jäävät alapuolelle. Kekseistä tulee isoja, joten 5 / pelli riittää. Paista 190 asteessa n. 12-14 minuuttia kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.



Anna keksien jäähtyä ja kovettua pelillä viitisen minuuttia ja nosta ne sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Keksit ovat herkkua heti uunista tulonkin jälkeen, mutta vielä parempia jäähtyneinä tai jääkaappikylmänä.
Säilytetään jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti