18.2.2014

Juustokakku juomalasissa

Naisten hemmotteluilta tiedossa, kasvohoitoja ja herkkua. Makeaksi herkuksi kokeilin tällä kertaa Me Naiset lehdestä löytämääni juustokakkuversiota.

 Pohja:
150 g murukeksejä
25 g voita

Mansikka-tuorejuustokerros:
2 liivatelehteä
300 g soseutettua mansikkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl limettimehua
2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikanmakuista kermaa

Kiille:
2 dl mansikkamehujuomaa
1 dl hyytelösokeria

Valmista pohja. Pane keksit ja voi monitoimikoneen kulhoon ja käytä seos tasaiseksi massaksi. Jaa seos pienten annoslasien pohjalle ja painele pohja tasaiseksi. Tästä annoksesta tuli kuusi n.1 1/2 dl pikkulasia sekä yksi isompi lasikulho. Seoksen painelu pikkulasien pohjalle on hieman haasteellista, mutta onnistuu sormien avulla.










Valmista mansikka-tuorejuustokerros. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Yhdistä monitoimikoneessa keskenään mansikat, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna limettimehu kuumaksi ja sekoita pehmenneet liivatelehdet joukkoon. Lisää lime-liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koneen käydessä. Vaahdota kerma. Sekoita kerma ja tuorejuustoseos tasaiseksi ja annostele laseihin. Nosta peitettynä viileään pariksi tunniksi.










Valmista kiille. Kiehauta kattilassa mansikkamehu ja hyytelö/hillosokeri sekoittaen ja anna kiehua n. 10 minuuttia hiljalleen. Anna jäähtyä ja valuta kiille lusikalla lasien pinnalle ja nosta viileään. Kaupasta tarttui mukaan metsämansikan makuinen pillimehu ja se oli väriltään kovin vaaleaa, onneksi kaapista löytyi pikku sydämiä koristeeksi ja väriä antamaan. Jos on kiire, kiilteen voi korvata kaatamalla pinnalle mansikkakiisseliä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti