14.2.2014

Lihapiirakka

Lounasevääksi on jo tullut tehtyä munakkaat ja pannukakut, nyt vuorossa lihapiirakka. Ohje on Meidän Perhe lehdestä.






Pohja:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa





Sekoita pehmeän voin joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maitorahka ja sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.


Täyte:
0,75 dl puuroriisiä
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio

300 g jauhelihaa
1 sipuli
paprikajauhetta
0,25 tl suolaa
mustapippuria


Keitä riisi kypsäksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta. Sekoita jauheliha ja riisi keskenään. 

Jaa taikina kahteen osaan, kauli toinen puoli leivinpaperilla (vähän hankalaa, mutta onnistuu) ja nosta koko komeus uunipellille. Levitä täyte päälle. Kauli toinen puoli taikinasta vähän pienemmäksi ja laita se kanneksi. Käännä reunat kannen päälle. Voitele munalla, pistele haarukalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 20 min. Kauniiksi tätä ei oikein voi sanoa, herkullista kylläkin raikkaan salaatin kanssa. Ehkä täytteeseen voisi laittaa 1-2 kanamunaa niin täyte voisi pysyä vähän paremmin kasassa... Isännän  lemppariversiossa nostetaan piirakkapalan kantta ja lisätään runsaasti juustoraastetta, mikroon ja ketsuppia päälle ja kyllä se maistuu emännällekin :)
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti