12.2.2014

Lihakeitto

 

Lihakeitto kuulostaa isotöiseltä ja aikaa vievältä ruualta. Mutta kunnon lihasoppaa teki mieli, joten tuumasta toimeen. Ohjeen kaivoin Kotikokki.net sivuilta.

Raaka-aineet:
n. 700 g naudan keittolihaa (mielellään luu mukana, antaa enemmän makua)
2 l vettä
2 tl suolaa
12 kpl maustepippuria
2 laakerinlehteä
3-4 porkkanaa
1 iso kuorimaton sipuli
purjoa
6-7 isoa perunaa
nippu persiljaa






Huuhdo liha kylmässä juoksevassa vedessä. Laita kattilaan ja kaada päälle 2 l kylmää vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, anna kiehua hetki ja kuori pois pinnalle syntyvä vaahto.








Lisää suola, mausteet, kuorimaton kokonainen sipuli ja suuri osa persiljasta. Anna liemen muhia miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia, mieluiten 3 tuntia. Minulla liemi muhi n. 3 1/2 tuntia ja liha oli ihanan mureaa.






Pese porkkanat ja purjo ja paloittele. Lohko kuoritut perunat. Ongi liha liemestä, laita se leikkulaudalle. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon porkkanat ja purjot ja anna keiton kiehua n. 15 minuuttia. Irrota sinä aikana liha luista ja paloittele annospaloiksi. Lisää perunat ja liha ja anna vielä kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä (n.20 minuuttia). Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
Ohjeessa keittoon laitettiin myös palsternakkaa, lanttua ja selleriä, jätin ne pois ja hyvää oli näinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti