20.2.2014

Tomaatti-mozzarellapiirakka

 Anna lehdestä olen löytänyt monta takuuvarmaa ohjetta, tässä yksi niistä.




Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125 g voita
2 rkl kylmää vettä


Sekoita ainekset keskenään joko monitoimikoneella tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.


 

 

2 rkl Dijon sinappia
1-2 dl raastettua parmesaania
8 (luumu)tomaattia
300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
1 ruukku basilikaa
1 dl oliiviöljyä





Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Sivele esipaistettu piirakkapohja sinapilla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Lado viipaleet piirakkapohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225 asteessa 20 -30 minuuttia.





 


Sekoita basilika öljyyn sauva- tai tehosekoittimella. Mausta öljy suolalla ja pippurilla (sekä halutessasi valkosipulinkynnellä). Pirskottele öljyä tarjoiluvaiheessa piirakan päälle.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti