25.2.2014

Vegaanit sitruunaruudut


Yksi sitruunaruutuohje täältä jo löytyy, tässä vegaaninen versio. Ohje on Kamomillan konditoria blogista: http://www.kamomillankonditoria.com/. Täynnä vegaanileivontaohjeita sekä muitakin hyviä niksejä.


Pohja:
150 g vegaanista margariina (Sininen Keiju)
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Vatkaa margariini ja tomusokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina lastalla tasaiseksi kerrokseksi vuoan (n. 20x20 cm) pohjalle. Paista pohjaa n. 5-10 minuuttia ja valmista tänä aikana ruutujen täyte.

Täyte:
150 g pehmeää eli silkentofua
3 dl sokeria
1 dl sitruuna mehua
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

Soseuta tofu sauva- tai tehosekoittimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Täytteen kuuluu tässä vaiheessa olla löysää ja väriltään sameaa.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista n. 25 min.Ruudut ovat valmiit, kun niiden täyte ei vuokaa kevyesti heiluteltaessa juurikaan hylly. Täyte hyytyy jäähtyessään vielä lisää, joten täysin kiinteää ei sen tarvitse olla. Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ja leikkaa se sitten kostutetulla, terävällä veitsillä sopiviksi paloiksi. Koska täyte on todella tahmaista, huuhtele veitsi aina välillä, jotta leikkauspinnoista tulee mahdollisimman siistit. Tai tee piiraas piirakkavuokaan :) Koristele ruudut siivilöimällä tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Lisäksi voit leikata ohuita suikaleita sitruunan kuoresta koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti